Cablu MHL sau SLIMPORT/MYDP (Mobility DisplayPort)?

 

Aceste tipuri de adaptoare sunt necesare pentru a conecta telefoanele (smartphones) sau tabletele, la monitoare/televizore, cu port HDMI, pentru a reda filme, fotografii și muzică, precum și pentru jocuri, sau chiar pentru a vă folosi telefonul ca PC (folosind tastatura și mouse-ul prin bluetooth). Imaginea de pe televizor va fi identică cu cea de pe telefon sau tabletă!

Cele două tipuri de adaptoare sunt similare dar folosite de producători diferiți, astfel: tehnologia MHL (Mobile High-Definition Link), ca prima aparută, a acaparat mai mulți producători de dispozitive mobile precum Samsung, Nokia, HTC sau Sony (lista completă o găsiți aici), în vreme ce Slimport-ul este folosit aproape exclusiv pentru LG si Nexus.

Ca principale beneficii ale tehnologie Slimport trebuie menționate două: că acest tip de adaptor nu necesită alimentare suplimentară, și că poate transfera video și sunet nu doar prin HDMI, precum MHL, ci și prin porturile VGA, DVIA și DisplayPort. Puteți cumpăra adaptoare sau cabluri SlimPort în magazinul nostru.

ADAPTOR MHL 3.0 65643ADAPTOR SLIMPORT / MYDP LA HDMI/VGA + MICRO USB, DELOCK 65561

 

Revenind la adaptoarele MHL, acestea sunt disponibile în mai multe versiuni:

 • versiunea 1.0;
 • versiunea 2.0 – disponibilă începând cu Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy Note 3;
 • versiunea 3.0 – ce suportă trensfer video de până la 4K (Ultra HD) la 30 fps, disponibilă pe terminale ca: Sony Xperia Z3, Samsung Galaxy S5 și Galaxy Note 4.
 • versiunea SuperMHL – versiune anunțată în ianuarie 2015, ce suportă transfer video de până la 8K la 120 fps.

Adaptoarele MHL trebuie diferențiate și în funcție de numărul de pini. Mai jos găsiți o listă cu telefoanele și tabletele ce folosesc MHL cu 5 pini:

 • HTC One S, HTC One X, HTC One X+, HTC One XL, HTC Sensation, HTC Sensation XE, HTC One (M7), HTC One Max, HTC One (M8), HTC One (M9)
 • Sony Xperia SP, Sony Xperia T, Sony Xperia V, Sony Xperia Z, Sony Xperia Tablet Z, Sony Xperia Z1, Sony Xperia Z1 Compact, Sony Xperia Z Ultra, Sony Xperia Z2, Sony Xperia Z2 Tablet, Sony Xperia Z3, Sony Xperia Z3 Compact, Sony Xperia Z3 Tablet Compact
 • Huawei Ascend D1, Huawei Ascend D1 Quad, Huawei Ascend D1 Quad XL, Huawei Ascend D2, Huawei Ascend P1, Huawei Ascend P1 S, Huawei Ascend P2
 • Alcatel One Touch 997, Alcatel One Touch 997A, Alcatel One Touch 997D, Alcatel One Touch 998
 • Samsung Galaxy S2, Samsung Galaxy Note

Începând cu Galaxy S3, Samsung a schimbat standardul original MHL 5 pini, în MHL cu 11 pini; găsiți mai jos lista telefoanelor și tabletelor ce folosesc acest standard:

 • Samsung Galaxy S3 MHL Cable
 • Samsung Galaxy S4 MHL Cable
 • Samsung Galaxy Note 2 MHL Cable

Trecerea de la standardul original de 5 pini la cel de 11 a dus la necesitatea unui adaptor de trecere.

http://www.conectica.ro/cabluri/cabluri-mhl-si-slimport?tip-conexiune=4770&versiune-mhl=7267

Vă recomandam ca pentru aceste tipuri de adaptoare lungimea cablului să nu fie mai mare de 3-5 m.

Tags: , , , , ,

Lasa comentariul tau mai jos