Cablu USB tip C la HDMI (Alt Mode)

Noul standard USB Type C are de oferit multe avantaje pe langa portul sau reversibil. Printre acestea se numara si posibilitatea conectarii unui gadget la un display cu port HDMI.

HDMI Alt Mode

Va permite dispozitivelor HDMI activate sa utilizeze conectorul USB tip C pentru a se conecta direct la ecranele HDMI activate. Acesta va fi capabil sa livreze semnalul HDMI nativ printr-un cablu simplu, fara a fi nevoie de protocoale, adaptoare etc.

Acesta va lua forma unui cablu compus din doua dintre cele mai populare solusii de conectivitate, USB tip C, fiind adoptat de smartphone-uri, tablete si produse PC, si conectorul HDMI, interfata cu o baza instalata pe milioane de display-uri.

Cablu HDMI Mode Alt va suporta intreaga gama de caracteristici HDMI 1.4b. Rezoluții 4K, sunet surround, Audio Return Channel (ARC) , 3D (4K și HD), Canal HDMI Ethernet (HEC), Control (CEC), Deep Color, xvColor. De asemenea si diferite tipuri de conținut, Digital Content Protection (HDCP 1.4 și HDCP 2.2).

Dar din pacate, mai avem de asteptat pana vom vedea aceste cabluri pe piata. Ar putea ajunge in comert la inceputul anului viitor. Acest lucru depinde foarte mult si de companiile ce vor adopta HDMI ALT MODE.

hdmi-over-usb-type-c

Intra pe Conectica.ro si vezi intreaga lista de produse.

Nu uita sa ramai conectat la blogul nostru si la pagina de Facebook pentru a fi mereu la curent cu noutatile si ofertele noastre.

Tags: , , , , , , ,

Lasa comentariul tau mai jos