Cabluri HDMI din fibra optica – tot ce trebuie sa stii despre ele

Cablurile din fibra optica au proprietati superioare de transfer de date, multumita undelor luminoase modulate cu ajutorul carora functioneaza. Avantajul suprem al acestor cabluri este reprezentat de o transmisie de semnale neperturbate de vreun factor extern.

Solutia este aplicata, in acest moment, atat cablurilor pentru semnalul sonor, cat si celor de imagine, astfel incat cablurile HDMI cu fibra optica reprezinta cea mai avantajoasa alegere pentru o experienta Ultra HD 4K superioara. 

Ti-am pregatit in acest material toate informatiile care ti-ar putea fi de folos pentru a intelege cu ce se diferentiaza cablurile HDMI cu fibra optica de cele clasice, precum si cateva recomandari de produse care ti-ar schimba total experienta cinematografica de care te bucuri acasa. Iata ce trebuie sa stii.

Ce este un cablu HDMI cu fibra optica?

Despre cablurile HDMI cu fibra optica ar trebui sa afli, mai intai de toate, ca folosesc ca mediu de transmisie undele luminoase. Mai exact, la interior, aceste cabluri utilizeaza sticla sau plastic, ambele materiale avand proprietati optice excelente. In antiteza, cablurile HDMI clasice folosesc impulsuri electrice pentru a permite curentului sa circule prin interiorul lor, astfel fiind realizat schimbul de date. Fibra optica poate transmite informatii sub forma fasciculelor luminoase, fara a modifica datele, care ajung la destinatie intacte.

Protectia perfecta a semnalului transmis presupune si o izolare completa de orice ar putea reprezenta un factor extern, precum conditiile atmosferice sau echipamentele electrice din apropiere, ceea ce nu se intampla si in cazul HDMI-urilor clasice, pe care le-am folosit cu totii pana de curand sau inca o mai facem. Mai mult decat atat, nici distanta nu mai reprezinta un impediment in calea cablurilor optice, informatiile putand fi transmise impecabil chiar si in spatii vaste.

Imagineaza-ti ca, in sfarsit, vei putea transmite semnale digitale HDMI in situatii profesionale sau acasa, utilizand un sistem home cinema, de la distante de pana la 100 de metri, bucurandu-te de noua tehnologie a cablurilor – https://bit.ly/31K2lVT

Utilitatea cablurilor optice HDMI

Avand aceste proprietati deosebite, cablurile optice HDMI sunt perfecte pentru a fi folosite in domenii care utilizeaza sisteme audio, aparatura de telecomunicatii, aparatura medicala sau utilaje care asigura automatizarea industriala. Conditiile dificile nu mai sunt o problema a cablurilor optice HDMI, pentru ca acestea permit functionarea perfecta si transmiterea de date a echipamentelor aflate la inaltimi mari, montate in medii cu temperaturi extreme sau pozitionate in calea unor posibile interferente electromagnetice puternice de la anumite dispozitive.

Daca vrei sa „gusti” din experienta totala a vizionarii unui film la calitate Ultra HD 4K, cablurile optice HDMI sunt solutia. Sistemul tau home cinema va proiecta imagini exceptionale si un sunet neperturbat de care vei fi, negresit, fascinat.

Care sunt cele mai bune cabluri optice HDMI? 

Achizitia unui cablu optic HDMI nu ar trebui sa iti ridice probleme, chiar daca piata iti poate oferi mai multe alternative. Primul si cel mai important aspect asupra caruia trebuie sa iei o decizie este lungimea cablului de care ai nevoie. Asa cum probabil stii deja, lungimea cablurilor clasice HDMI dicta calitatea imaginii si a sunetului de care te puteai bucura. Cu alte cuvinte, cu cat cablul era mai lung, cu atat transmiterea datelor era facuta mai dificil si mai putin calitativ. In cazul cablurilor optice HDMI, asa cum ti-am explicat, lungimea nu mai reprezinta un factor important, asa ca tot ce vei avea de facut va fi sa alegi dimensiunea care te intereseaza. 

Noi iti recomandam cablul HDMI 2.0 Hybrid cu fibra optica 4K de 10 metri, care combina avantajele unui cablu de fibra optica cu cele ale unui cablu de cupru, fara a altera calitatea semnalelor HDMI UHD. Acest cablu suporta rezolutii pana la Ultra HD 4K, inclusiv 1080p 3D, dar si pana la 32 de canale audio Dolby True HD. Cablul este compatibil HDR (High Dynamic Range), permitand o gama mai larga de culori si contraste, ceea ce inseamna ca va reproduce imagini de inalta calitate. Acest produs este disponibil si in varianta de 20 de metri

Mai poti alege un cablu micro HDMI V2.0 4K60HZ cu fibra optica Hybrid HDR si conectori detasabili, solutia profesionala pentru extinderea semnalelor micro-HDMI, HDMI si DVI pe distante mari, fara a mai fi nevoie de adaptoare suplimentare. Aceasta varianta de cablu accepta rezolutii de 18G pana la 4K cu suport suplimentar pentru HDR, avand conectori metalici din categoria premium. Combinand flexibilitatea si rezistenta ridicata la EMI si RFI a cablului cu fibra optica cu cablare standard din cupru, aceste cabluri hibride sunt ideale pentru utilizarea in configuratii AV sau in instalatii comerciale critice.

Desigur, oferta noastra de cabluri HDMI nu se opreste aici, asa ca te invitam sa cauti in lista de produse pe care ti le punem la dispozitie pe cel care se muleaza cel mai bine pe nevoile tale.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a prinde si alte ofertele pe care ti le-am pregatit. Te asteptam si pe pagina de Facebook, daca vrei sa ramai mereu conectat la informatii utile despre tehnologie! 🙂

Tags: , , , , ,

Lasa comentariul tau mai jos