Cabluri si adaptoare Displayport

DisplayPort este o interfata de afisare care se bazeaza pe transmisia de date pachetata. Aceasta este o forma de comunicare digitala gasita in tehnologii precum Ethernet, USB si PCI Express. Permite utilizarea conexiunilor de afisare interna si externa. Spre deosebire de standardele vechi, DisplayPort se bazeaza pe pachete de date mici cunoscute sub numele de pachete micro.

Poate fi folosit pentru a transmite simultan audio si video. Calea semnalului video poate varia de la 6 la 16 biti pe canalul de culoare. Calea audio poate avea pana la 8 canale de 24 de biti. In plus, interfata este capabila sa transmită semnale USB bidirectionale.

Cablurile DisplayPort

Cablu Displayport

Sunt compatibile cu toate dispozitivele DisplayPort, indiferent de versiunea fiecarui dispozitiv sau de nivelul de certificare a cablului.

DisplayPort nu are mai multe modele de cabluri. Toate cablurile DP au aceeasi structura de baza si suporta orice functie, inclusiv audio, daisy-chaining, G-Sync / FreeSync, HDR si DSC.

Cablurile si porturile DP pot avea fie un conector „full size”, fie un conector „mini”. Acesti conectori difera doar ca forma fizica – capacitatile sunt identice indiferent de conectorul utilizat. Utilizarea unui conector Mini DisplayPort nu afecteaza performanta sau suportul conexiunii.

Conectorul standard are 20 de pini, prevazut cu un dispozitiv de blocare a frictiunii si blocare mecanica optionala. Receptorul standard DisplayPort are dimensiuni de 16.10 mm (latime) × 4.76 mm (inaltime) × 8.88 mm (adancime).

Conectorul Mini DisplayPort

Cablu mini Displayport

A fost dezvoltat de Apple pentru utilizarea in produsele lor destinate calculatoarelor. A fost pentru prima data anuntat in octombrie 2008 pentru utilizarea cu noile modele MacBook Pro, MacBook Air si Cinema Display. Acesta este un conector cu 20 de pini cu blocare. Receptorul mini DP are dimensiunile de 7,50 mm (latime) × 4,60 mm (inaltime) × 4,99 mm (adancime).

Conectica.ro ofera o gama extinsa de cabluri DP, cat si mini DP.

Cele mai performante cabluri DP suporta o latime de banda maxima de 32,4 Gb/s, cu rezolutie de pana la 8K Ultra HD (7680 x 4320@60 Hz), respectiv 5K (5120 x 2880@120 Hz) si rezolutie 4K Ultra HD (3840 x 2160@240 Hz). Cablurile sunt de inalta calitate, triplu ecranate, imbunatatesc semnificativ calitatea transmisiilor audio cu o rata de esantionare de pana la 1536 kHz si sunt disponibile aici.

CABLU DISPLAYPORT 8K / 4K@ 240HZ (DP 8K CERTIFICAT) T-T 5M NEGRU, DELOCK 85663  CABLU MINI DISPLAYPORT LA DISPLAYPORT 8K 60HZ 2M (CERTIFICAT DP 8K) T-T NEGRU, DELOCK 84928

De asemenea, va punem la dispozitie si o multime de adaptoare  Displayport și mini Displayport pe care le puteti comanda de aici.

Noutatea in domeniul adaptoarelor DP vine de la Delock, brand care a introdus adaptoarele pentru breloc, adaptoare pe care le gasiti aici.

ADAPTOR USB-C LA DISPLAYPORT (DP ALT MODE) 4K 60HZ PENTRU BRELOC, DELOCK 63940      ADAPTOR USB-C LA MINI DISPLAYPORT (DP ALT MODE) 4K 60HZ T-M PENTRU BRELOC, DELOCK 63939

Intra pe Conectica.ro si vezi intreaga lista de cabluri si adaptoare DP si Mini DP.

Nu uita sa ramai conectat la blogul nostru si la pagina de Facebook pentru a fi mereu la curent cu noutatile si ofertele noastre.

Tags: , , , , , ,

Lasa comentariul tau mai jos