Cabluri USB-C pentru video – Cum il alegi pe cel mai bun?

Probabil nu ai uitat de zilele in care voiai sa-ti pui telefonul la incarcat sau sa folosesti un cablu de date si pierdeai secunde in sir pentru a gasi pozitia corecta a mufei.

Astazi, designul reversibil al cablurilor USB-C au schimbat total experienta anterioara, cu vechile cabluri USB-A, care aproape ca au disparut de pe piata. Introducerea cablurilor intr-o anumita pozitie pentru a functiona s-a transformat intr-o amintire, pentru ca porturile de telefon sau de PC pot fi accesate imediat ce ai introdus cablul de tip C, fara niciun efort.

Forma compacta a cablurilor nu a ramas doar la stadiul celor de alimentare si a celor de transmitere a datelor, ci au mers mai departe pana le-au intalnit si pe cele video.

Mai jos ti-am pregatit o lista ampla cu cele mai cautate cabluri USB-C pentru experiente video excelente, de pe telefon, tableta, laptop sau PC direct pe displayul televizorului tau sau pe un proiector dintr-o sala de sedinte. Iata care sunt acestea.

sursa foto: Cablu USB-C la HDMI 4K60Hz GOLD T-T 2m, Roline

Cablul adaptor USB-C la HDMI de la Roline este unul dintre preferatele clientilor nostri, tocmai pentru ca acesta are cateva caracteristici unice. 

Masoara doi metri, suporta audio si video si iti va permite sa afisezi dispozitivul cu port USB tip C, care poate fi un laptop, un PC, un Notebook, un Ultrabook sau un MacBook, pe un monitor TV sau pe un proiector cu HDMI la rezolutie de 3840 x 2160p, adica o claritate 4K. 

Carcasa metalica placata cu aur a conectorilor permite o ecranare excelenta a imaginii, in vreme ce cablul invelit in nylon auriu cu negru va oferi o stabilitate mai buna a acestuia si o rezistenta prelungita in timp. In plus, aceste specificatii ofera cablului un aspect minunat.

sursa foto: Cablu USB-C la HDMI T-T 1m Negru cu alimentare USB-C, Roline

O alta optiune excelenta pentru tine ar putea fi cablul USB-C la HDMI daca obisnuiesti sa fii principalul personaj din cadrul sedintelor de la serviciu si faci des prezentari afisate pentru toti cei prezenti pe un monitor TV sau pe un proiector cu HDMI. 

Cablul, care masoara un metru, are conexiune USB de tip C si poate reda imagini la rezolutie maxima de 3840 x 2160p, adica o claritate 4K. Suporta semnal audio si video, dar vine la pachet si cu un avantaj excelent pentru cei aflati mereu pe fuga.

Acest cablu este prevazut cu un port USB-C mama, care iti va permite alimentarea pentru dispozitivul de pe care proiectezi imaginile, astfel incat sa nu ramai niciodata fara baterie la telefon, laptop sau tableta.

sursa foto: Cablu mini Displayport / HDMI / USB-C la HDMI 4K@60Hz T-T 1.8m Negru, Delock

Un alt cablu excelent din oferta Conectica.ro este si acesta, de la Delock. Ideal pentru salile de conferinta in care mai multi membri ai echipei tin prezentari, fiecare dintre acestia putand folosi propriul dispozitiv cu usurinta si fara grija ca au nevoie de un adaptor suplimentar pentru a se putea conecta la monitorul TV sau la un proiector cu HDMI.

De asemenea, cablul Mini DisplayPort mai poate fi folosit in sali de cursuri sau de clasa de catre profesorii care se bazeaza pe memoria vizuala a elevilor sau a studentilor.

Specificatiile acestui cablu perfect in orice circumstante s-ar putea sa te uimeasca. Are trei intrari (USB-C tata, HDMI-A tata, mini DisplayPort tata) si o iesire (HDMI-A tata), dar si posibilitatea de a transmite sunet si imagini la o calitate excelenta. 

Totusi, utilizarea acestui accesoriu perfect pentru o sala de conferinte are si cateva cerinte de soft, mai exact trebuie sa ai pe dispozitivul de pe care vrei sa proiectezi Android 8.0 sau superior, Chrome OS 72.0 sau superior, iPad Pro (2018), Linux Kernel 4.3 sau superior, Mac OS 10.9.5 sau superior, Windows 7/7-64/8.1/8.1-64/10/10-64.

sursa foto: Cablu USB-C la HDMI 4K@60Hz T-T 2.7m Negru, ATEN

Daca vrei sa poti transmite printr-un cablu USB-C cu HDMI fisiere video sau audio la high definition, acesta este cablul de care ai nevoie. Tot cu ajutorul lui poti face si streaming video sau pentru jocuri, daca esti pasionat de asa ceva. Rezolutia 4K iti va permite proiectarea imaginilor clare si a sunetului impecabil, fara sa ai nevoie de instalarea unor drivere sau a unei puteri suplimentare. 

Acest cablu functioneaza cu computere portabile USB-C si cu smartphone cu DP Alt mode, dar este compatibil si cu sistemele de operare Android, Mac OS X si Windows, fiind foarte convenabil de utilizat si de transportat.

Cablul de 2,7 metri dispune de o interfata complet reversibila, fiind ideala pentru transmisia neintrerupta si clara a semnalului de pe telefon sau de pe un alt dispozitiv.

Daca sugestiile noastre te-au inspirat, te asteptam cu impresii, comentarii sau intrebari mai jos. Iar daca ai decis ca ai nevoie de unul sau mai multe dintre aceste cabluri, iti stam la dispozitie pentru orice intrebare ai putea avea legat de specificatiile fiecarui produs in parte. 

Ne bucuram sa-ti putem fi aproape in procesul de cumparare a accesoriilor de conectica de care ai nevoie in activitatea ta! 🙂

Tags: , , , , , ,

Lasa comentariul tau mai jos