Thunderbolt vs Mini DisplayPort

Dacă standardul Thunderbolt se bazează pe interfața Mini Displayport, atunci standardul Mini Displayport se bazează pe interfața Thunderbolt?

Există foarte multă confuzie între standardele Tunderbolt și Mini Displayport unde conectorul este identic iar singura diferență este că standardul Thunderbolt poate să transfere (în plus față de Mini DisplayPort), un semnal bazat pe interfața PCI – Express.

Thunderbolt este pe deplin compatibil cu perifericele Mini DisplayPort, iar noul port este compatibil bidirecțional, prin urmare, acesta poate fi utilizat în continuare pentru conectarea la dispozitive cu interfață DisplayPort, doar noul port poate fi folosit pentru conectarea la dispozitivele Thunderbolt.

În mod evident, există unele cazuri în care cele două tehnologii vor funcționa bine împreună, dar exista aproape de două ori mai multe combinații în care nu vor funcționa. Cu toate acestea, un dispozitiv Mini DisplayPort nu va funcționa atunci când este conectat la un monitor Thunderbolt sau un docking station.

În timp ce Mini DisplayPort permite doar conexiuni de la PC la un monitor, Thunderbolt permite conexiuni bidirecționale, permițându-vă să conectați dispozitive de alt Thunderbolt, cum ar fi un docking station, encloser HDD, etc. Când vine vorba de transferul de date de la un computer la o incintă externă HDD sau RAID, Thunderbolt oferă performanțe mult mai mari decât USB 2.0 / 3.0, și chiar FireWire 400 & 800 / ExpressCard / PCIe. Acest lucru se datorează faptului ca Thunderbolt operează cu două canale dedicate (unul în amonte și unul în aval), fiecare capabil să atingă viteze de 10 Gb/s sau 20 Gb/s cu Thunderbolt 2.

Vezi gama de cabluri Thuderbolt / DisplayPort pe conectica.ro.

Tags: , , ,

Lasa comentariul tau mai jos