GDPR – Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal

Incepand de astazi intra in viguare U.E./679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Regulamentul va fi publicat in toate statele Uniunii Europene, iar prin acest Regulamnet se urmareste crearea unui cadru legislativ unitar pe intreg teritoriul U.E. care sa nu mai necesite masuri nationale de implementare.

Conectica.ro – site operat de SC Impact Advertising SRL – inscrisa in registrul de evidenta a prelucrarii de date cu caracter personal, la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, sub numarul 31380, prelucreaza datele doar in scop contractual si pentru derularea corecta a acestuia.

Datele personale vor fi folosite doar in scopul pentru care au fost furnizate: facturarea si expedierea comenzilor, astfel incat datele dumneavoastra vor fi transferate operatorilor din domeniul transportului de colete (postelor), in vederea livrarii comenzii efectuate pe site, la adresa indicata de dumneavoastra.

In ceea ce priveste scopul de marketing, vom folosi datele personale (adresa de email) doar in cazul exprimarii acordului (prin bifarea abonarii la newsletter-ul nostru).

La finalizarea contractului sau a scopului pentru care au fost colectate datele, acestea vor fi arhivate, daca nu solicitati altceva.

O data cu intrarea in viguare a noii legi europene, clientii vor putea beneficia de:

– dreptul la acces: dreptul de a obtine o confirmare din partea noastra ca prelucram sau nu datele cu caracter personal si acces la datele respective, precum si informatii privind modalitatea in care sunt prelucrate.

– dreptul la portabilitate: se refera la dreptul de a primi datele personale intr-un format structurat, utilizat in mod curent, dar si la dreptul ca aceste date sa fie transmise unui alt operator, atata timp cat este tehnic posibil si daca se solicita acest lucru.

– dreptul la opozitie: se refera la dreptul de a se opune prelucrarii datelor cu caracter personal in situatia in care operarea acestora nu serveste doar scopului operatorului sau intr-un interes public ori in scop de marketing direct.

– dreptul la stergerea datelor sau dreptul de a fi uitat: se refera la dreptul de a solicita stergerea datele cu caracter personal, fara intarzieri nejustificate, in urmatoarele situatii: datele nu mai sunt necesare, indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate, retragerea consimtamantul, nu se doreste prelucrarea datelor, se constata ca au fost prelucrate ilegal.

– dreptul la restrictionarea prelucrarii

Toate drepturile expuse mai sus pot fi exercitate printr-o cerere scrisa, semnata si datata, trimisa responsabilului nostru pentru prelucrarea datelor prin email.

In cazul putin probabil in care doriti sa formulati o plangere sau o reclamatie referitoare la prelucrarea datelor cu caracter personal ce va apartin, o puteti face la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.

Lasa comentariul tau mai jos