HDMI 2.1 in curand pe conectica.ro

Probabil te-ai acomodat cu standardul HDMI 2.0, dar HDMI 2.1 este deja pe drum si are tot felul de noi caracteristici extraordinare. Nu te lasa paaălit de saltul aparent mic de a merge de la versiunea 2.0 la 2.1. HDMI 2.1 aduce suport pentru toate tipurile de lucruri interesante.

Iata cateva dintre noile caracteristici:

– Va suporta continut la rezolutii de pana la 10K cu frame rate in 120 Hertz.

-HDMI 2.1 adauga caracteristica ,,Game Mode VRR”.  Aceasta permite unui dispozitiv sursa, cum ar fi un PC sau consola de gaming, sincronizarea refresh rate-ului cu ecran conectat.

-HDMI 2.1 va suporta Dynamic HDR. Dynamic HDR asigura ca imaginea este afisata la valorile sale ideale in adancime, luminozitate si contrast pe o baza „frame by frame“.

-Caracterisitica ARC (Audio Return Channel) va suporta cele mai avansate formate audio precum object based audio. Va permite capabilitati avansate de control al sunetului, cat si device audio detect. Acest lucru face ca pozitionarea sunetului sa fie mult mai realistica, indiferent de cate difuzoare dispune sistemul de sunet surround.

 

Desigur, pentru a profita pe deplin de standardul HDMI 2.1, vei avea nevoie de noi gadgeturi compatibile. Televizor nou, dispozitive sursa, cabluri HDMI 2.1 compatibile etc. Probabil ca nu merita momentan upgradarea arsenalului tau de gadgeturi, dar este bine sa ai in vedere faptul ca vei putea cumpara anul acesta cabluri HDMI 2.1 de pe conectica.ro.

Nu uita sa ramai conectat la blogul nostru si la pagina de Facebook pentru a fi mereu la curent cu noutatile si ofertele noastre.

Tags: , , , ,

Lasa comentariul tau mai jos