Iată ce trebuie să știi despre HDMI 2.1

Versiunea 2.1 este cel mai recent upgrade al specificatiei HDMI și este compatibilă cu toate versiunile anterioare și aduce cinci noi caracteristici pentru venerabilul cablu.

1. Rezolutii video superioare

HDMI 2.1 suportă rezoluții 8K în 60 de cadre pe secundă și rezoluții 4K în 120 de cadre pe secundă.

2. Dynamic HDR

Asigură ca fiecare cadru al unui videoclip este afișat la valorile sale ideale pentru adâncime de culoare, detaliu, luminozitate, contrast, cât și un spectru de culoare mult mai larg.

3. VRR Game Mode

Rată de refresh variabilă, ceea ce înseamnă mai puține laguri de și limitări ale cadrului de afișare (cadre pe secundă / FPS). Este o veste foarte bună pentru pasionații de jocuri, deoarece HDMI 2.1 va permite procesoarelor grafice 3D să redea și să afișeze imagini în timp real, ceea ce va duce la un gameplay mult mai fluid și detaliat cât și la o experiență mult mai captivantă, fie că este vorba de gameplay tradițional sau realitate virtuală (VR).

Suportă cele mai avansate formate audio, cum ar fi object-based audio, și permite capacități avansate de control al semnalului audio, inclusiv detectarea automată a dispozitivelor.

4. Cablu 48G

Suportă până la 48Gbps lățime de bandă, inclusiv video 8K HDR. Cablul este compatibil cu versiunile anterioare ale specificației HDMI și pot fi utilizat cu dispozitivele HDMI existente.

Versiunea HDMI 2.1 se va lansa oficial în a doua jumătate a anului 2017.

Tags: , , , , , , ,

Lasa comentariul tau mai jos