Tot ce trebuie sa stii despre interfata M.2

Ce este M.2?

M.2 este o specificație pentru plăcile de extensie interne (SSD) și plăci de bază ale notebook-urilor de ultimă generație. M.2 a fost conceput ca un succesor al interfeței mSATA și introdus pentru prima dată de catre cei de la Intel în 2012, sub eticheta Next Generation Form Factor (NGFF). În ceea ce privește utilizarea, interfața M.2 este mai flexibilă, deoarece poate transmite semnalele SATA prin intermediul interfeței M.2, dar, de asemenea, USB și PCIe. Prin această funcție extinsă sunt posibile de exemplu, aplicații WLAN, Bluetooth, GPS sau carduri NFC.

Pentru ce este potrivită interfața M.2?

Există deja o interfață M.2 în majoritatea PC/notebook-uri de ultimă generație. Este aplicabil în mod ideal pentru a conecta un SSD într-un dispozitiv mobil compact, cum ar fi într-un computer notebook / Ultrabook, dar, de asemenea, într-un desktop PC. Modulele M.2 ies în evidență datorită designului compact. Datorită consumului redus de energie SSD-urile M.2 pot fi, de asemenea, utilizate cu ușurință ca unități bootabile în cadrul sistemelor integrate.

Ce variante există?

Standardul M.2 conține variante cu până la patru benzi PCIe, un SATA 6 Gb/s și un port USB 3.0. Deci, face posibilă conexiunea PCIe precum și SATA. În plus, ambele sisteme de BUS ale fiecărui port poate fi folosit în același timp.

Ce reprezintă Form Factor?

Form Factor definește lățimea și lungimea în milimetri a modulului M.2. De exemplu, M.2 2260 înseamnă că modulul are o lățime de 22 mm și o lungime de 60 mm. Cele mai lungi module au o lungime de 110 milimetri. In prezent, cele mai comune SSD-urile M.2 au o lățime de 22 mm și o lungime de 42, 60 sau 80 mm.

 

Ce reprezintă M.2 keys?

Forma conectorilor M.2 diferă în funcție de interfața portul M.2. Conform aplicațiilor posibile, modulul M.2 are crestături la anumite puncte ale benzii conectoare și reprezintă tipul conectorului. Cele mai utilizate tipuri de conectori M.2 sunt M, B sau B+M.

 

Lista completă cu produsele M.2 o găsiți aici:  Adaptoare si convertoare M.2; Controlere PCIe.

Nu uita sa ramai conectat la blogul nostru si la pagina de Facebook pentru a fi mereu la curent cu noutatile si ofertele noastre.

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Lasa comentariul tau mai jos