Router wireless dual band

 

Rețeaua ta wireless întâmpină probleme de conectivitate? Nu-ți face griji; problema poate fi rezolvată cu ajutorul unui router dual-band.

Probabil acum te întrebi ce este de fapt un router dual-band? Explicația noastră este una cât se poate de simplă.

Practic, routerele wireless funcționează la diferite frecvențe 2.4 GHz și 5 GHz. Routerul dual-band funcționează simultan atât pe frecvența de 2.4 GHz cât și pe cea de 5 GHz în timp ce routerul single-band funcționează doar în frecvența de 2.4 GHz.

Routerul dual-band oferă o rază mai mică de acoperire dar un semnal mult mai puternic datorită faptului că banda de 5 GHz este mai puțin aglomerată iar posibilele interferențe cu alte dispozitive sunt aproape inexistente.

Aproape toate routerele care dispun de banda 5GHz sunt și standard AC ceea ce înseamnă o rată de transfer superioară față de standardul N regăsit la routerele single-band. Utilizatorii pot experimenta probleme de performanță și fiabilitate a semnalului în banda de 2.4 GHz din cauza interferențelor cu alte gadgeturi precum telefoane mobile, dispozitive Bluetooth, hotspot-uri Wi-Fi, aparatură electronică.

Acesta este motivul principal pentru care furnizorii de dispozitive wireless au adoptat transmisia de date și în banda de 5 GHz astfel luând naștere routerele dual-band precum TP-Link Archer C8.

archer C8 Design

 

 

Archer C8 oferă suport pentru standardul Wi-Fi 802.11ac, oferind viteze de transfer de până la 1,75 Gbps. Astfel, 1.3Gbps în frecvența de 5GHz și 450Mbps în frecvența 2,4GHz cu ajutorul celor trei antene amplificatoare care asigură un semnal wireless continuu. Procesorul dual-core de 800MHz oferă performanțe îmbunătațite și stabile cu dispozitivele Wi-Fi, Ethernet și USB. Raza de acoperire se extinde în întreaga locuință, făcândul astfel alegerea ideală pentru aplicațiile consumatoare de bandă, precum streaming-ul video HD și jocurile online.

Cu ajutorul Tehnologiei Beamforming, Archer C8 localizează dispozitivele izolate, iar apoi focalizează puterea semnalului wireless în acele direcții, realizându-se astfel o conexiune wireless în zonele cu acoperire slabă sau inexistentă.

Archer-C8-Beamforming

Se pot accesa, partaja cu ușurință o imprimantă, documente și fișiere media cu dispozitivele din rețea sau online prin intermediul serverului FTP al routerului. Portul USB 3.0 oferă o viteză de 10 ori mai rapidă față de portul USB 2.0.

 

 Archer C8 usb

 

Porturile Gigabit WAN-LAN sunt ecranate complet, astfel dumneavoastră puteți realiza un transfer de date uimitor WAN-LAN de pana la 1000 Mbps. Archer C8 poate susține o rețea robustă și extrem de rapidă, realizată cu ajutorul cablurilor de rețea cat 6.

Caracteristici esențiale:

 • Suport pentru standardul 802.11ac
 • Conexiuni simultane în 2.4GHz (450Mbps) și 5GHz (1300Mbps) pentru un total de bandă disponibilă de 1.75 Gbps
 • 3 antene dual band detașabile ce oferă acoperire wireless omnidirecțională
 • Porturi USB 3.0 și USB 2.0 – pentru partajarea imprimantelor, documentelor sau fișierelor media local, sau pe online folosind un server FTP
 • Rețeaua Wireless Guest asigură accesul Wi-Fi securizat utilizatorilor cu care doriți să impartășiți rețeaua de acasă sau de la birou
 • Compatibil cu dispozitivele care rulează în standardul 802.11 a/b/g/n/ac
 • Suportul IPv6 îndeplinește cerințele pentru următoarea generație de Internet
 • Controlul benzii bazat pe IP face mai ușoară gestionarea lațimii de bandă pentru dispozitivele conectate la router
 • Securitate wireless folosind criptarea WPA doar prin simpla apasăre a butonului WPS
 • Criptarea de tip WPA-PSK/WPA2-PSK asigură rețelele utilizatorilor împotriva amenințărilor de securitate
 • Ghidul pentru instalare este disponibil în mai multe limbi și asigură o instalare ușoară

 

Tags: , , , , , , , ,

Lasa comentariul tau mai jos