Solutii pentru imbunatatirea semnalului Wi-Fi

În prezent, un semnalul Wi-Fi slab este ceva care ne afectează pe toți, mai devreme sau mai târziu. Poate fi greu de diagnosticat cauza exactă, însă datorită tehnologiilor inovatoare, există soluții pentru a remedia această problemă.

Există două soluții prin care poți să-ți îmbunătățești semnalul Wi-Fi. Hai să aruncăm o privire la adaptoare Wi-Fi Powerline și Range extendere unde cu siguranță vei găsi alegerea potrivită pentru tine.

Range extender Wi-Fi

Un Range extender Wi-Fi este un dispozitiv mic fără fir, care recepționează semnalul de la routerul wireless și îl redistribuie la calitatea la care îl primește. Prin poziționarea corectă a range extenderului, poți obține o acoperire Wi-Fi în zonele în care anterior au existat spații fără semnal, sau chiar situații în care aveai semnal mai bun în curtea din spatele casei decât în interior. Este o modalitate ieftină și convenabilă de a stimula acoperirea Wi-Fi în fiecare colț al casei tale, și există mai multe motive care să-l facă una dintre alegerile potrivite pentru tine.

 

linksys-extender

Range extenderele Wi-Fi sunt de două tipuri: plug in și stand desktop. Procesul de configurare implică, de obicei, puțin mai mult decât introducerea parolei normale Wi-Fi pentru a conecta dispozitivul la rețea. Apoi – la fel ca router-ul wireless în sine – totul se rezumă în a găsi cea mai bună poziție pentru a obține cel mai bun echilibru între acoperire și viteză.

Reține că Range extender-ul poate doar să redistribuie semnalul la calitatea la care îl primește. Dacă acesta este poziționat la margimea razei de acoperire a routerului wireless, unde acesta primește un semnal slab și instabil, acesta va fi doar în măsură să redistribuie același semnal slab și instabil.

Poziționarea corectă a Range Extenderului

Majoritatea producătorilor recomandă poziționarea acestora aproximativ la jumătatea distanței dintre routerul wireless și zona în care vrei să extinzi semnalul Wi-Fi. Ideal, ar avea rază de acoperire pentru ambele zone, sau cel puțin fără obstacole fizice grele (de exemplu, ziduri groase), în ambele direcții. Astfel de obstacole pot reduce puterea semnalului Wi-Fi.

Chiar și în acest caz, pierderile de semnal sunt inevitabile, deoarece cele mai multe range extendere folosesc doar o singură frecventă unde trebuie să împartă lățimea de bandă disponibilă între recepționarea și redistribuirea semnalului.

O soluție de a minimiza pierderea semnalului este de a opta pentru un Range extender dual-band. Acestea au capacitatea de a recepționa semnalul de la router pe o singură bandă, și de a-l redistribui pe o bandă separată. Redistribuirea semnalului pe aceeași bandă poate provoca o reducere cu 50% a potențialului lățimii de bandă.

Deși nu există restricții vis-a-vis de compatibilitatea dintre branduri, Range Extender-ul Wi-Fi are nevoie să fie cel puțin la fel de rapid ca router-ul la care este conectat. Și, dacă este necesar, se poate utiliza un Range extender 802.11ac cu un router 802.11n mai vechi la viteză maximă, deoarece standardele Wi-Fi sunt bidirecționale.

Adaptoare Powerline Wi-Fi

O rețea Powerline te ajută să-ți îmbunătățești performanța slabă a semnalului Wi-Fi cu ajutorul unui Kit adaptor Powerline de tip plug in având porturi Ethernet. Cu alte cuvinte, adaptoarele Powerline îți transformă rețeaua electrică în conexiune Ethernet. Nu trebuie să îți faci griji cu privire la poziționarea lor în raza de acoperire a routerului, cât și de zonele în care anterior au existat spații fără semnal.

 

powerline-network-devolo

 

 

Setup-ul este foarte simplu:

  1. Conectezi un adaptor la routerul wireless, apoi îl conectezi la o priză electrică.
  2. Conectezi un alt adaptor la o priză electrică dintr-o altă cameră, apoi conectezi un dispozitiv (cum ar fi un PC) la adaptor.

powerline

Atât Range extenderul Wi-Fi cât și adaptorul Powerline sunt soluții convenabile pentru a îmbunătății semnalul Wi-Fi. Cu siguranță sunt mult mai practice decât multitudinea de cabluri de rețea împânzite prin toată casa. Adaptoarele Powerline sunt, probabil, alegerea potrivită pentru majoritatea utilizatorilor, tot ce trebuie să faci este să le conectezi. Setup-ul va dura probabil mai puțin de cinci minute.

 

Tags: , , , , , , ,

Lasa comentariul tau mai jos