Standardul RS-232

Interfata seriala RS-232

Standardul RS-232 descrie o legatura de date seriale intre dispozitive. In mediul industrial, interfata seriala a furnizat fiabilitate, securitate si compatibilitate cu mai multe device-uri si dispozitive tehnice de peste 50 de ani.

Foarte multe device-uri si sistemele de control ale acestora, sistemele POS, instrumentele de comunicare, senzorii, etc, folosesc standardul RS-232. Functionalitatea interfetei seriale este usor de implementat si eficienta din punct de vedere al costurilor. Protocolul de transmisie este bine gandit si transparent.

Disponibilitatea interfetelor RS-232

Standardul de comunicare RS-232 a fost initial implementat cu interfete seriale direct pe placile de baza pana acum cativa ani. Intre timp, interfetele seriale au devenit insuficiente pentru servere, computere si notebook-uri, iar la dispozitive mobile, acestea lipsesc complet.

Pentru a continua conectarea la computerele moderne, cum ar fi cele mentionate mai sus, exista doua posibilitati:

1. Extensia interna cu alte interfate (PCI / miniPCI / M.2). Acestea modernizeaza sau extind sistemul. Ca o optiune generala, modernizarea interna nu este o alternativa, in special in medii hard real-time.

2. Extensia externa cu convertoare TTL, USB sau LAN. Solutia convertoarelor se poate dovedi a fi mai eficienta la o inspectie mai atenta. Cu convertoarele TTL, USB sau convertoarele LAN (pentru reteaua IP / TCP sau Ethernet), porturile RS-232 care lipsesc pot fi completate pur si simplu peste tot si astfel sistemele existente se extind flexibil.

Avantajele convertorului TTL / USB / LAN

Convertoarele TTL / USB / LAN sunt compatibile cu RS-232. Acestea suporta metoda asincrona full duplex a acestei interfete bidirectionale, precum si toate liniile de control (RTS, CTS, DTR, DSR, DCD, RI). Caracteristicile two-way si full-duplex descriu transmisia simultana (TX) si receptia (RX) a informatiilor. Transmisia de date asincrona descrie o metoda independenta de timp in care fiecare dispozitiv poate trimite si primi date in orice moment. In principiu, o linie cu doua fire este suficienta pentru a face schimb de date pe o distanta de pana la 1200 m. Exista, de asemenea, posibilitatea controlului fluxului de date (control software si hardware), asa cum prevede specificatia RS-232.

In plus, convertoarele TTL / USB / LAN completeaza standardul RS-232 cu noi caracteristici, oferind avantaje fata de interfetele conventionale. Functiile de protectie integrate in convertoare, precum protectia la supratensiune, protectia ESD (protectie impotriva descarcarilor electrostatice) sau izolarea galvanica ajuta la prevenirea defectiunilor sistemului si la cresterea disponibilitatii.

Un interval de temperatura extins (-40 la 85°C) poate satisface cerinte mai mari si deschide noi domenii de aplicare. Cu RS-232 de mare viteza, sunt posibile rate de transfer de date de pana la 1 Mbps. Portul USB sustine Plug & Play si utilizeaza mai putine resurse cu mai putina putere. In plus, convertoarele ofera functiile de avertizare de la distanta, de gestionare a energiei, de emulare a modemului si o compatibilitate foarte extinsa.

RS-232 de mare viteza

Convertoarele TTL / USB / LAN moderne pot transmite in mod fiabil rate de transfer date de pana la 921 Kbps. Aceasta deschide noi domenii de aplicare: gateway-urile, convertoarele fieldbus, comunicarea, tehnologia senzorilor si a interfetelor, IoT (Internet of Things).

Convertor Ethernet LAN RJ45 10/100 Mbps mama la Serial RS-232 DB9 tata

Convertorul Ethernet LAN la RS-232 ofera o solutie convenabila pentru integrarea dispozitivelor RS-232 intr-o infrastructura LAN prin Plug & Play. Acesta sustine conexiunile cu dispozitivele RS-232, cum ar fi scanerele, instrumentele, routerele, dispozitivele IoT etc.

O aplicatie Windows permite controlul central al convertorului Ethernet LAN. Aceasta includeselectarea interfetelor de retea dorite, configurarea setarilor portului COM, precum si functiile pentru conexiuni manuale sau automate, protectia prin parola, numele dispozitivului si adresele hardware MAC.

In reteaua locala, convertorul interactioneaza cu adresa hardware MAC (adresa dispozitivului) fara a utiliza protocolul TCP / IP. Acest lucru reduce timpii de raspuns intre computere si dispozitive RS-232 cu o latenta foarte mica. Convertorul Ethernet LAN este compatibil cu standardele Ethernet si RS-232 actuale si atinge o viteza maxima de transfer de pana la 100 Mbps.

Conectica.ro comercializeaza o gama variata de cabluri, adaptoare, controlere, precum si testere si multiplicatoare dedicate standardului RS-232. Vezi intreaga lista de produse aici.

In curand va fi disponibil si Convertorul Ethernet LAN RJ45 10/100 Mbps la Serial RS-232 DB9 prezentat mai sus.

Nu uita sa ramai conectat la blogul nostru si la pagina de Facebook pentru a fi mereu la curent cu noutatile si ofertele noastre.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Lasa comentariul tau mai jos