Tot ce trebuie sa stii despre Becurile cu LED

Te gândești să înlocuiești becurile tradiționale din casă sau de la birou cu becuri LED? Este o alegere cât se poate de viabilă chiar dacă costul inițial al unui bec cu led este mai ridicat comparativ cu unul tradițional, dar, în timp, devine o investiție eficientă atât din punct de vedere financiar, cât și din punct de vedere al consumului de energie indiferent dacă le folosești acasă sau la birou.

Iată căteva lucruri pe care trebuie să le știi înainte să cumperi becuri cu LED.

Alegerea culorii potrivite

Becurile cu LED sunt capabile să afișeze o gamă de culori impresionantă, de la mov la rosu, la un spectru de alb și galben. Pentru acasă, este foarte probabil să alegi becuri cu LED ce emit luminozitate similară cu lumina pe care becurile incandescente o produc. Cei de la V-TAC au o gamă de becuri cu led transparent și alb natural cu luminozitate caldă sau rece, cu un consum de energie cu 80% mai mic decât becurile traditionale.

Durata de viață

Un alt aspect important îl reprezintă timpul de funcționare în ore. Spre exemplu, becul cu LED A60 de la V-TAC, are o durată de viață de până la 20.000 de ore. La o utilizare zilnică de 8 ore, becul ar putea funcționa aproximativ 7 ani, iar la o utilizare zilnică de 12 ore în jur de 5 ani.

Dimabil (Reglarea intensității)

Reglarea cantității de lumină dintr-o încăpere ajută la crearea ambientului dorit. Dacă folosești întrerupătoare reglabile, ține cont de faptul că nu vor avea efect de diminuare a intensității luminozității becurilor cu led standard. Becurile cu LED dimabile nu salvează doar consumul de energie, ci și extind durata de viață a acestora. Trebuie sa te asiguri ce fel de variator să folosesti. Unele  becuri cu LED pot fi dimabili cu un variator incandescent standard. Altele au nevoie de un variator magnetic.

Lumeni nu Watt

Contrar celor știute până în prezent, unitatea de măsură pentru consumul de energie (Watt), nu indică și fluxul luminos ca și în cazul becului tradițional unde există o corelație între consum și luminozitate. Dacă îți dorești o lumină asemănătoare cu a unui bec incandescent de 100W, va trebui să te orientezi către o sursă cu un flux luminous comparabil (100w incandescent = 1500 lumeni).
Lumenii îţi permit să cumperi cantitatea de lumină pe care o doreşti! Nivelul fluxului luminos al becurilor poate varia foarte mult, aşa că iată o regulă de bază atunci când vrei să le înlocuieşti:

Flux luminos al becului
Φ [lm]

Puterea echivalentă a becului incandescent

CFL( compact Fluorescent)

Halogen

LED şi alte becuri

[W]

125

119

136

15

229

217

249

25

432

410

470

40

741

702

806

60

970

920

1055

75

1398

1326

1521

100

2253

2137

2452

150

3172

3009

3452

200

Nu toate becurile cu led sunt construite la fel

De când iluminatul eficient energetic a devenit o prioritate mondială, popularitatea becurilor cu LED este în creștere, cu promisiunea de a înlocui becurile incandeșcente cu lumini ce asigură același nivel de luminozitate în timp ce utilizează mai puțină energie. Cu toate acestea, după cum poate ai observat deja, nu toate becurile cu LED sunt create identic. Există multe branduri de becuri cu LED pe piață, care nu se ridică la așteptările promise sau nu aderă la standardele industriei. Din acest motiv, cel mai bine este să alegi un producător de încredere.

 Performață

Performanța becului cu LED se bazează în principal pe cipul acestuia, astfel următorul lucru important care trebuie luat în considerare este tipul de cip utilizat. Cip-urile de înaltă calitate, durează mai mult și se depreciază mai puțin în timp, atât pentru intensitatea de lumină precum și calitatea luminii. Deci, ferește-te de becurile cu LED ieftine de calitate inferioară.

Nu uita sa ramai conectat la blogul nostru si la pagina de Facebook pentru a fi mereu la curent cu noutatile si ofertele noastre.

Tags: , , , ,

Lasa comentariul tau mai jos