USB tip C ar putea influența întreaga industrie

USB tip C mai are de așteptat înainte de a fi adoptat pe scară largă. Mulți producători de smartphone-uri sunt interesați de noua conexiune digitală nu doar ca o modalitate mai bună de a încărca un dispozitiv, ci ca un mijloc de a elimina treptat mufa jack pentru căști.

Dacă utilizezi un dispozitiv electronic, care se conectează la ceva, sunt șanse mari ca acesta să aibă port USB. De la pc-uri desktop la smartphone-uri, stick-uri de memorie la laptop-uri, USB este unul dintre cele mai populare standarde atunci când vine vorba de conectivitate.

Ultima actualizare majoră a standardul USB a venit în 2013, cu USB 3.1, ce a dus la introducerea noului conector USB tip C. În orice caz, ar putea deveni standardul de conectare implicit pentru majoritatea dispozitivelor.

Cel mai recent MacBook Apple folosește un singur port USB tip C nu doar pentru a se conecta la toate dispozitivele periferice, dar, de asemenea, pentru a furniza energie. Recent, HTC și LG au incorporat portul USB tip C pentru modelele de smartphone HTC 10 și LG G5. Dar, ce face USB tip C, să fie mai bun decât predecesorii săi? Să aruncăm o privire mai atentă.

USB tip C nu este un standard nou

Primul lucru de ținut cont despre USB tip C este că nu este un nou standard precum USB 1.1, USB 2.0, USB 3.0 sau USB 3.1. Aceste upgrade-uri se concentrează pe definirea a ceea ce poate face conexiunea în ceea ce privește viteza și îmbunătățirea caracteristicilor, în timp ce USB tip C se focusează pe conexiunea fizică, cum ar fi ca și în cazul micro-USB si mini-USB. Diferența esențială este că, spre deosebire de micro și mini-USB, USB tip C, are ca scop de a fi un înlocuitor pentru ambii conectori ai cablului.

Thunderbolt 3 va avea port USB tip C

Intel sustine că standardul USB tip C are un potențial foarte mare mulțumită versatilității sale, permițând încărcarea cât și transferul de date simultan, asta în timp ce oferă compatibilitate cu o multitudine de alte standarde. Adăugând faptul că portul USB tip C este reversibil și are dimensiuni mici, Intel consideră că adoptarea sa pentru Thunderbolt 3 este o masură logică, astfel ca viitoarele laptop-uri vor avea porturi USB tip C.

Viitorul conector pentru smartphone-uri

OnePlus, tânărul producător de smartphone din China, a optat pentru conectorul USB tip C pentru al doilea model de smartphone, OnePlus 2, încă de la mijlocul anului 2015. Google adoptă de asemenea conectorul USB tip C pentru noile sale telefoane emblematice, Nexus 6P și Nexus 5X, spre sfârșitul anului. Destul de curând, va fi neobișnuit să vedem un smartphone Android decent lansat fără conector USB tip C. Într-adevăr, la mijlocul acestui an, mulți au fost surprinși atunci când Samsung Galaxy S7 a fost lansat fară conector USB tip C.

USB tip C reprezintă un mare plus pentru noile dispozitive, iar când acesta va fi adoptat la scară largă va deveni cu siguranță un standard de conectare implicit pentru majoritatea dispozitivelor.

Tags: , , ,

Lasa comentariul tau mai jos